راهنمای خرید سانتریفیوژ PRP برای پزشکان و مراکز درمانی
خرید سانتریفیوژ پی ار پی یکی از مهمترین دغدغه پزشکانی است که قصد راهاندازی آزمایشگاه یا نوسازی تجهیزات را دارند. این نوع سانتریفیوژ در آزمایشگاههای پزشکی کاربرد بسیاری دارد و احتمالا روزانه چندبار پشتسر هم کار میکند. به همین دلیل لازم است که کیفیت بالا و عمر مفید طولانی داشته باشد و همچنین مشخصات آن،
خرید سانتریفیوژ پی ار پی یکی از مهمترین دغدغه پزشکانی است که قصد راهاندازی آزمایشگاه یا نوسازی تجهیزات را دارند. این نوع سانتریفیوژ در آزمایشگاههای پزشکی کاربرد بسیاری دارد و احتمالا روزانه چندبار پشتسر هم کار میکند. به همین دلیل لازم است که کیفیت بالا و عمر مفید طولانی داشته باشد و همچنین مشخصات آن، نیاز آزمایشهای آزمایشگاه را برآورده کند. در این مقاله راهنمای خرید سانتریفیوژ prp را ارائه میدهیم. بعد از مطالعه این مقاله متوجه میشوید که هنگام خرید این تجهیزات آزمایشگاهی باید به چه نکاتی توجه داشته باشید.
سانتریفیوژ پی آر پی چیست؟
پی ار پی به معنی پلاسمای غنی از پلاکت است. سانتریفیوژ پی ار پی قابلیت جداسازی این بخش از پلاسما را دارد. سانتریفیوژ پیآرپی به کمک نیروی گریز از مرکز، نمونه خون را در سه بخش گلبولهای قرمز، پلاسمای غنی از پلاکت و پلاسمای بدون پلاکت جداسازی میکند. پلاسمای غنی از پلاکت در لایه میانی است و بین گلبولهای قرمز و پلاسمای بدون پلاکت قرار میگیرد.
پی آر پی کاربردهای گوناگونی در حوزههای مختلف پزشکی دارد. به همین دلیل سانتریفیوژ پی ار پی علاوه بر آزمایشگاههای پزشکی و تشخیص طبی، در مطبها و کلینیکهای زیبایی، مراکز ارتوپدی و مراکز دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. پلاسمای غنی از پلاکت برای جوانسازی پوست، پیشگیری از ریزش مو، ترمیم زخمها و آسیب بافتها کاربرد دارد.
انواع سانتریفیوژهای PRP
سانتریفیوژهای پی ار پی در حالت کلی عملکرد مشابهی دارند، اما بر اساس ویژگیهایشان به انواع مختلفی تقسیم میشوند.
اولین دستهبندی این سانتریفیوژها بر اساس نوع کیتهایی است که در آنها قرار میگیرد. کیتهای جداسازی پلاسما یا لولههای آزمایشگاهی هستند یا کیتهای کیسهای. کیتهای لولهای ظرفیت کمتری دارند و خون بعد از نمونهگیری از رگ، با استفاده از کیتهای لولهای در سانتریفیوژ قرار میگیرد. این کیتها برای تستهای روزمره مناسب هستند و کاربرد عمومیتری دارند.
کیتهای کیسهای ظرفیت بیشتری دارند و ممکن است چند نمونه خون مختلف در آنها جمعآوری شود و سپس در سانتریفیوژ پی ار پی قرار گیرد. البته سانتریفیوژ شدن خون باید تا پیش از ایجاد لخته شروع شده باشد. بنابراین کیتهای آزمایشگاه لولهای معمولا در مراکز درمانی کوچکتر کاربرد دارند و کیتهای کیسهای برای کاربردهایی که به حجم زیاد پلاسما نیاز دارند، مورد استفاده قرار میگیرند.
سایر دستهبندیهای انواع سانتریفیوژ پی ار پی بر اساس معیارهایی مثل ظرفیت و تعداد شاخههای آنها و حداکثر تعداد چرخش دور انجام میشود. حتما قبل از خرید سانتریفیوژ پی ار پی ویژگیهای محصول مورد نظرتان را چک کنید تا اطمینان داشته باشید برای عملکرد مورد نظر شما مناسب هستند.
نکات مهم در خرید سانتریفیوژ PRP
در ادامه به مهمترین نکاتی که هنگام خرید سانتریفیوژ پی ار پی باید به آنها توجه داشته باشید، اشاره میکنیم:
- بهترین تعداد دور چرخش برای سانتریفیوژ پی آر پی بین 2500 تا 4000 دور در دقیقه است. سرعت کمتر از این مقدار مانع از جداسازی پلاکتها میشود و سرعت بیشتر از 4000 دور هم ممکن است پلاکتها را از بین ببرد.
- بهتر است سانتریفیوژ پی ار پی بازوی متحرک داشته باشد. تحرک بازوی دستگاه لایهها را بهصورت کامل جداسازی میکند، اما اگر بازوها ثابت باشند، ممکن است بخشی از پلاکتها در لایه گلبولهای قرمز یا لایه پلاسمای بدون پلاکت باقی بمانند.
- مطمئن شوید ظرفیت سانتریفیوژ با مقدار خونی که بهصورت روزانه در آزمایشگاه شما پردازش میشود، تناسب دارد.
- در انتخاب سانتریفیوژ به نوع کیتهایی که استفاده میکنید (لولهای یا کیسهای) توجه داشته باشید.
- سانتریفیوژی را انتخاب کنید که تعداد دورهای چرخش و زمان چرخش آن قابل تنظیم باشد.
- تنظیمات سانتریفیوژهایی که نمایشگر دیجیتال دارند، سادهتر است.
- سانتریفیوژ پی ار پی باید به آرامی حرکت را شروع کند و سپس سرعت را بالا ببرد. هنگام توقف نیز باید کمکم سرعت را کاهش دهد و طی چند ثانیه متوقف شود. توقف ناگهانی، نمونهها را دچار شوک میکند.
- بدنه سانتریفیوژ باید استیل باشد.
- درب سانتریفیوژ باید قفل ایمنی داشته باشد. همچنین کیتها باید در جای خود فیکس شوند تا در حین چرخش مشکلی پیش نیاید.
- هنگام کار کردن سانتریفیوژ، به صدا و لرزش آن دقت کنید. کم بودن صدای موتور نشانه کیفیت بالای موتور و لرزش کم نشانه عملکرد صحیح روتور دستگاه است.
خرید سانتریفیوژ پی ار پی ایرانی یا خارجی؟
بسیاری از مسئولین آزمایشگاه نمیدانند که دستگاه مورد نظرشان را از برندهای ایرانی بخرند یا نمونههای خارجی را انتخاب کنند. تجهیزات آزمایشگاهی ایرانی، معمولا قیمت مناسبتری نسبت به نمونههای خارجی دارند. از طرف دیگر، تولیدکنندههای تجهیزات آزمایشگاهی معتبر در ایران، تنها در صورتی امکان فعالیت دارند که استانداردهای لازم را برای محصولاتشان دریافت کرده باشند. بنابراین کیفیت و عملکرد دستگاههای ایرانی باید مطابق با معیارهای استاندارد بینالمللی باشد و با نمونههای خارجی رقابت کند.
خرید سانتریفیوژ آزمایشگاهی ایرانی مزیت دیگری هم دارد. این دستگاهها داخل کشور تولید میشوند و اگر آنها را از مجموعه معتبری چون آرام گستر تهیه کنید، با گارانتی و خدمات پس از فروش به شما عرضه میشوند. بنابراین حتی اگر دستگاه مشکلی داشته باشد، شما میتوانید از خدمات پس از فروش استفاده کنید، تعمیرات را انجام دهید و بعد از چند روز دوباره دستگاه را به چرخه کار برگردانید. اما تجهیزات آزمایشگاهی خارجی یا گارانتی ندارند یا در صورت گارانتی، باید به کشور مقصد یا نمایندگیهای آن ارسال شوند. این کار ماهها زمان میبرد. قطعات یدکی این دستگاهها نیز معمولا در ایران موجود نیست؛ به همین خاطر نمیتوانید آنها را برای تعمیرات به تعمیرکارهای آزاد بازار بسپارید. بنابراین با شرایط کنونی، خرید سانتریفیوژ پی ار پی ایرانی انتخاب منطقیتری به نظر میرسد.
نکات مهم در کار با سانتریفیوژ PRP
بعضی از آزمایشگاهها تجهیزات باکیفیتی را میخرند، اما بخاطر رعایت نکردن نکات ایمنی یا روش صحیح کار با دستگاه، سانتریفیوژ بعد از مدت کوتاهی خراب میشود. بنابراین علاوه بر اینکه به خرید سانتریفیوژ پی ار پی باکیفیت از برند معتبر دقت میکنید، باید روش صحیح کار با این دستگاه را بدانید و به نکاتی که در ادامه توضیح میدهیم توجه داشته باشید:
- کیتها را بهصورت متعادل در بازوهای سانتریفیوژ بچینید تا وزن تمام قسمتها برابر باشد. اگر تعداد کیتها فرد است، از لوله حاوی آب برای بالانس کردن بازوهای سانتریفیوژ استفاده کنید.
- هیچوقت بیشتر از ظرفیت دستگاه در آن کیت قرار ندهید. اگر تعداد کیتها زیاد است، چند بار سانتریفیوژ را روشن کنید.
- بهتر است سانتریفیوژ در هر بار بین 5 تا 10 دقیقه کار کند. تعداد دورها را با توجه به نیاز آزمایش تعیین کنید.
- قبل از روشن کردن دستگاه از قفل بودن درب آن مطمئن شوید.
- دستگاه را روی سطح صاف و ثابت قرار دهید.
- اگر صدای بلند یا لرزش بیش از حد از دستگاه دیدید، سریع آن را خاموش کنید و با پشتیبانی فروشنده تماس بگیرید.
- تا قبل از توقف کامل سانتریفیوژ، درب آن را باز نکنید.
- بعد از هربار کار با دستگاه، آن را تمیز کنید. الکل 70 درصد بهترین تمیزکننده برای این دستگاه است. الکل را روی دستمال تمیز اسپری کنید و سپس دستگاه را تمیز کنید. از اسپری کردن الکل بهصورت مستقیم روی دستگاه بپرهیزید.
بهترین سانتریفیوژ پی آر پی را از کجا بخریم؟
آرام گستر تولیدکننده سانتریفیوژ پی ار پی با ظرفیت چرخش حداکثر 4000 دور در دقیقه است. دستگاه تولیدشده در این مجموعه ظرفیت لازم برای قرار دادن کیتهای لولهای و کیسهای را دارد و برای آزمایشگاههای کوچک و بزرگ مناسب است. این دستگاه بهصورت فول دیجیتال کار میکند، نمایشگر دارد و بدنه آن با استیل استنلس ساخته شده است. درب سانتریفیوژ نشکن است، قفل دارد و کیتها نیز در محل قرارگیری فیکس میشوند تا در حین آزمایش به بیرون پرتاب نشوند. این دستگاه بازوهای چرخشی دارد و پلاسمای غنی از پلاکت را بهصورت کامل از سایر اجزای نمونه خون جدا میکند. سانتریفیوژ پی ار پی آرام گستر عملکرد مشابه دستگاههای خارجی دارد، مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی تولید میشود و قیمتی بسیار مناسبتر از نمونههای مشابه خارجی دارد. اکنون که راهنمای خرید سانتریفیوژ پی ار پی را میدانید، با مطالعه مشخصات این دستگاه در صفحه فروشگاه آرام گستر متوجه میشوید این سانتریفیوژ همان دستگاهی است که به آن نیاز دارید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0