شرکتهای ارزآور در پی تأمین ارز / کشورهای آفریقایی خودروهای ایرانی را میخواهند
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شرکتهایی که بیشتر در داخل کشور تولید میکنند و کمتر به واردات نیاز دارند و در عین حال بیشتر ارز درآورند، اولویت در تامین ارز و تامین مالی دارند. ما در حال مذاکره با برخی کشورهای آفریقایی و همسایههای شمالی هستیم که به خودروهای ایرانی نیاز دارند. در نمایشگاه […]
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شرکتهایی که بیشتر در داخل کشور تولید میکنند و کمتر به واردات نیاز دارند و در عین حال بیشتر ارز درآورند، اولویت در تامین ارز و تامین مالی دارند. ما در حال مذاکره با برخی کشورهای آفریقایی و همسایههای شمالی هستیم که به خودروهای ایرانی نیاز دارند.
در نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی ایران، بیش از ۲۰۰۰ نفر از ۱۰۰ کشور دنیا حضور داشتند.
وزیر افزود: برای حل مشکلات مردم باید به تولید تاکید کنیم. اگر بخواهیم مشکل تامین ارز را حل کنیم، باید صادرات را افزایش دهیم. شرکتهایی که بیشترین ارزآوری را دارند و کمتر به ارزبری نیاز دارند، اولویت در تامین ارز و تامین مالی دارند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد قاچاق کالاهای مشابه داخلی صحبت کرد. او گفت که امروزه کالاهایی که در داخل کشور تولید میشوند، به کیفیت پایینتری و بدون پرداخت مالیات و عوارض وارد کشور میشوند و قاچاق میشوند. این کالاها به دلایل مختلفی مانند حمایت از مرزنشینان وارد کشور میشوند.
وی افزود که تولید باید در اولویت تأمین انرژی باشد و باید به اولویت انرژی و آب بپردازیم. برای مثال، بیش از ۵۰ درصد از تولید ناخالص داخلی از صنعت است، اما توجه کافی به صنعت نشده است. همچنین در بسیاری از استانها هنوز به کشت و کار بدون آب مشغولیم.
وزیر همچنین درباره فرصتهای بازار آفریقا صحبت کرد و گفت که این قاره اقیانوس فرصتهاست و شرکتهای فنی و مهندسی ایرانی میتوانند در آنجا حضور یابند. در بخش کشاورزی و تکنولوژی نیز فرصتهای زیادی در آفریقا برای شرکتهای ایرانی وجود دارد.
وی همچنین به بررسی مسائل مربوط به تأمین انرژی واحدهای تولیدی پرداخت و اظهار کرد که به دلیل پایین بودن قیمت انرژی در ایران، بهرهوری بسیار پایین است و باید به دنبال تأمین انرژی برای واحدهای با بهرهوری بیشتر با استفاده از روشهای مالی غیر از روشهای معمول باشیم.
به گفته مقام مسئول وزارت صمت، هدف آنها این است که واحدهای خود را خودتامین کنند و در این راستا، شرکت فولاد مبارکه دو واحد برای تأمین انرژی خود ساخته است. علیآبادی در پاسخ به یک سوال درباره مسائل مربوط به نقل و انتقال پول نیز اظهار کرد که هدف تحریمها تا کنون این بوده که مراودات مالی را مختل کنند و در این رابطه، آنها به دنبال تجارت با ارزهای محلی هستند.
وزیر صمت همچنین در پاسخ به یک سوال درباره امکان صادرات خودرو به آفریقا، اظهار کرد که ما به خودمان انتقاد کنیم یا نکنیم، باز هم نامدار هستیم چرا که خودرو تولید میکنیم. وی اضافه کرد که سال گذشته بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو تولید شده است و امسال این تعداد بیشتر خواهد بود. همچنین افزود که خودرو به عنوان یک کالای سرمایهای محسوب میشود و باید در این حوزه جهش تولید رخ دهد.
وی همچنین اشاره کرد که کشورهای آفریقایی و همسایههای شمالی نیز به خودروهای ایرانی علاقه دارند و در حال مذاکره با آنها هستند.
علیآبادی همچنین اظهار کرد که واردات و صادرات به هم پیوند دارند و حتی اگر به اندازه دنیا هم تولید شود، باید واردات نیز انجام شود، چرا که این نشاندهنده برنامه جامع در آن حوزه است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید