تاریخ انتشار : شنبه 20 آوریل 2024 - 19:41
کد خبر : 4766

اپل و بازیافت آیفون‌ها: چالشی برای ادعاهای زیست‌محیطی

اپل و بازیافت آیفون‌ها: چالشی برای ادعاهای زیست‌محیطی

اپل در سال‌های گذشته، برای بازیافت بهتر و کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی، از ربات‌هایی به نام “لیام” و “دیزی” استفاده کرده است. این ربات‌ها قطعات مفید آیفون‌ها و دستگاه‌های دیگر را جمع‌آوری کرده و مجدداً به چرخه تولید باز می‌گردانند. بخشی از دستگاه‌های قدیمی‌تر که غیرقابل استفاده هستند، به شرکت‌های دیگر فرستاده و به روش

اپل در سال‌های گذشته، برای بازیافت بهتر و کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی، از ربات‌هایی به نام “لیام” و “دیزی” استفاده کرده است. این ربات‌ها قطعات مفید آیفون‌ها و دستگاه‌های دیگر را جمع‌آوری کرده و مجدداً به چرخه تولید باز می‌گردانند. بخشی از دستگاه‌های قدیمی‌تر که غیرقابل استفاده هستند، به شرکت‌های دیگر فرستاده و به روش معمولی خرد می‌شوند. اما گزارش بلومبرگ نشان می‌دهد که بسیاری از دستگاه‌های ارسالی هنوز قابل استفاده‌اند و می‌توانند به روش‌های بهتری بازیافت شوند.

به‌طور خاص، ربات پیشرفته “دیزی” قادر است در یک ساعت تقریباً 200 آیفون را بازیافت کند، که در نتیجه در یک سال حدود 1.2 میلیون آیفون می‌توانند دوباره وارد چرخه تولید شوند. با این حال، اپل هر 48 ساعت تنها حدود 1.2 میلیون آیفون جدید را عرضه می‌کند. به عبارت دیگر، اپل بسیاری از دستگاه‌های استفاده شده را به شرکتی به نام GEEP ارسال می‌کند تا خرد و نابود شوند.

اپل و بازیافت آیفون‌ها: چالشی برای ادعاهای زیست‌محیطی

اپل در سال‌های ابتدایی همکاری با شرکت GEEP، بیش از 530 هزار آیفون، 25 هزار آیپد و 19 هزار ساعت هوشمند را به این شرکت کانادایی ارسال کرده است. طبق قرارداد، شرکت GEEP مجبور است تمام این محصولات را نابود کند، حتی اگر آن‌ها قابلیت بازیافت داشته باشند، زیرا اپل معتقد است که بهتر است این دستگاه‌ها نابود شوند تا از بین بروند و فلزات گران‌بها در آن‌ها استخراج شوند. اما این روش بازیافت باعث می‌شود قطعات ارزشمندی به هدر بروند که این امر به ضرر محیط‌زیست است.

اپل در مورد نابودکردن تمام آیفون‌ها از سختگیری بیشتری برخوردار بوده و می‌خواسته تمام محصولاتی که به GEEP ارسال می‌شود، نابود شوند. در قرارداد، اپل مالکیت همه مواردی که به GEEP ارسال می‌شود را حفظ می‌کند. اما با انجام بازرسی‌ها، به نظر می‌رسد که بسیاری از این محصولات ناپدید شده‌اند. بنابراین، اپل GEEP را به خاطر نقض قرارداد و عدم بازیافت حداقل 99,975 دستگاه متهم کرده است. شناسه‌های گوشی‌های مفقودی نشان می‌دهند که آیفون‌ها در چین دوباره فعال شده‌اند.

اپل و بازیافت آیفون‌ها: چالشی برای ادعاهای زیست‌محیطی

این پرونده شکایت باعث شده که ادعاهای زیست‌محیطی اپل، که مقر آن در کوپرتینو است، به چالش کشیده شود. اپل در سال‌های اخیر ادعاهای زیادی را درباره کربن خنثی داشته است، اما این پرونده باعث می‌شود اعتبار این ادعاها به شکلی مورد سؤال قرار گیرد. این پرونده نشان داده است که اپل، با خرد کردن دستگاه‌های کاربردی، به‌طور هدفمند منابع ارزشمند بسیاری را هدر می‌دهد، که این امر باعث می‌شود ادعاهای زیست‌محیطی آن به شکلی مورد انتقاد قرار گیرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.