9 دلیل مهم کند شدن سایت وردپرسی و راهکارهای رفع آن
زمان بارگذاری صفحات یکی از فاکتورهای مهم برای گوگل و موثر بر تجربه کاربری است؛ سرعت کند نشان میدهد که سایتتان به خوبی کار نمیکند و شما بخش زیادی از ترافیک خود را از دست میدهید. در صورتی که بارگذاری یک سایت بیش از ۵ ثانیه طول بکشد، 80% بازدیدکنندگان آن را ترک میکنند. […]
زمان بارگذاری صفحات یکی از فاکتورهای مهم برای گوگل و موثر بر تجربه کاربری است؛ سرعت کند نشان میدهد که سایتتان به خوبی کار نمیکند و شما بخش زیادی از ترافیک خود را از دست میدهید. در صورتی که بارگذاری یک سایت بیش از ۵ ثانیه طول بکشد، 80% بازدیدکنندگان آن را ترک میکنند. سرعت سایت روی سئو سایت شما هم تاثیر دارد و در صورت سرعت لود پایین، شاهد کاهش رتبه در گوگل خواهید بود. احتمالا شما هم یک بار با مشکل دیر لود شدن سایت وردپرستان برخورد داشتهاید، اگر اینطور است حتما به دنبال راهکارهایی برای بهبود سرعت سایت خود بودهاید. پس درنگ نکنید و همین الان برای بهبود آن اقدام کنید.
اگر طراح سایت هستید و قصد دارید دلایل کند شدن سایت وردپرسی را برای سایتهای طراحی شده خود بدانید و آنها را بهبود بدهید، در ادامه همراه ما باشید.
چطور سرعت سایت را بررسی کنیم تا بتوانیم از دیر لود شدن سایت جلوگیری کنیم؟
اگر سرعت سایتتان پایین است بهتر است با ابزارهایی مثل GTMetrix و Page Speed Insight مشکلات و دلایل کند شدن سایت را بفهمید و آنها را حل کنید. اگر طراح سایت هستید یا قصد دارید به صورت تخصصی سرعت سایت را بهبود بدهید؛ اگر به حوزه پرفورمنس یا افزایش سرعت سایت علاقمند هستید و در نظر دارید پروژههایی را برای بهبود سرعت سایت دریافت کنید با آموزش افزایش سرعت سایت تمامی راهکارهای عملی را برای داشتن یک سایت سریع به کار بگیرید.
در دوره افزایش سرعت سایت تمامی چالشهای ورود به بازار کار را شناسایی کردیم و برای هرکدام راهکار ارایه دادیم، تا بتوانید در کمترین زمان ممکن، مبلغی را که برای تهیه دوره پرداخت کردید، با انجام اولین پروژهتان دریافت کنید و پس از آن برای کسب درآمد و شناخته شدن هرچه بیشتر تلاش کنید.
مطابق تصویر در سایت Page Speed Insight تمام مشکلات سرعت و عملکرد سایت را مشاهده کنید.
دلایل کند شدن سایت وردپرس و راهکارهای عملی
عوامل زیادی روی دیر لود شدن سایت وردپرس تاثیر میگذارند که در ادامه به مجموعهای از آنها اشاره میکنیم.
1. تصاویر سنگین با حجم بالا؛ مهمترین دلیل کند شدن سایت وردپرس
تصاویر فشرده نشده و بزرگ اولین چیزی است که باید برای بهبود سرعت صفحات خود بررسی کنید. فرمت تصاویر شما باید به شکلی باشد که یک تجربه کاربری عالی را ارائه دهد. انتشار تصاویر با عرض بیشتر از 1000 ضرورتی ندارد. تصاویر بزرگ سایت شما را کند میکنند و باعث کند شدن سایت وردپرس میشوند.
راهکار: تصاویر خود را با سایتهای فشرده سازی مثل imagecompressor فشرده کنید و آنها را با ابعاد متناسب با سایز عکسی مورد استفاده ذخیره کنید ذخیره کنید. مثلا سایز تصویر شاخص 1200*900 و سایز لوگو 200*100 باشد. اگر تصاویر سایت را آپلود کردهاید، افزونههای وردپرسی هم سایز تصاویر را کاهش میدهند و نیازی نیست این کاهش تصویر را تک تک انجام دهید.
2. کدهای جاوا اسکریپت و CSS غیر بهینه و بدون استفاده
قالبها و افزونههایی که نصب میکنید مجموعهای از کدهای js و css را به سایت شما اضافه میکنند که یکی از دلایل دیر لود شدن سایت شما هستند.
راهکار: مینیفای کردن فایلهای HTML، CSS و JS و حذف فایلهای اضافی. با استفاده از ابزار Google PageSpeed Insights سایت خود را بررسی کنید و کدهای استفاده نشده را حذف و بهینه کنید. بعد از اینکه فایل حاوی این کد را پیدا کردید، کد استفاده نشده را از داخل فایل حذف کنید. یکی از افزونههای کاربردی برای کاهش حجم فایلها و حذف کدهای اضافی به صورت خودکار، پلاگین Asset CleanUp است.
نکته: قبل از انجام تغییرات، از فایل مربوطه بکاپ بگیرید.
3. هاست بی کیفیت با سرعت پایین که پاسخگوی ترافیک سایت شما نیست
عملکرد نادرست هاست ممکن است باعث دیر لود شدن سایت شما شود. هاست شما باید قوی و سریع باشد و بهترین هاستی باشد که نیازهای شما را برطرف کند. انتخاب هاستهای اشتراکی ممکن است روی عملکرد و سرعت سایت شما تاثیر منفی بگذارد.
راهکار: ارتقای پلن سایتتان یا استفاده از یک هاست با کیفیت بالا و تنظیمات امنیتی پیشرفته. هاست اختصاصی، هاست وردپرسی، هاست با میزبانی ابری گزینههای مناسبی برای بهبود سرعت صفحات شما است.
4. نسخه PHP قدیمی
ممکن است یکی از عوامل کندی سرعت وردپرس شما استفاده از نسخه قدیمی PHP باشد.
راهکار: از طریق هاست خود پیگیری کنید تا PHP را روی آخرین ورژن قرار دهند.
5. استفاده از پلاگینهای قدیمی و به روز نشده یکی از مهم ترین دلایل کند شدن سایت وردپرس
بهروز نبودن افزونهها ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی در سرعت سایت شود. بعضی از افزونهها نیز باعث کند شدن سایبتتان میشوند؛ پس قبل از نصب یک افزونه از عملکرد و تاثیر آن روی سایت خود مطمئن شوید. چند وقت پیش یکی از دوستانم مشکل کندی سرعت سایت داشت؛ یک سایت حرفهای و با امکانات بالا، بعد از اینکه دسترسی گرفتم و سایت را چک کردم متوجه شدم از بیش از 20 افزونه استفاده میکند. از نصب بیش از حد افزونهها در سایتتان خودداری کنید زیرا تاثیر زیادی در سرعت بارگذاری سایت میگذارد.
راهکار: برای حل مشکل کند بودن سایت وردپرس، پلاگینهای اضافی و بدون استفاده را حذف کرده و اگر استفاده از آنها ضروری است افزونههای قدیمی را به آخرین ورژن به روزرسانی کنید.
6. کش نشدن اطلاعات سایت
کش سایت کمک میکند تا مرورگر امکان ذخیرهسازی دادههای وب سایت شما را در اولین بازدید کاربر داشته باشد و بعد از ورود مجدد او، بدون اینکه منتظر بماند محتوا بارگیری میشود.
راه حل: از یک سیستم کش وردپرس استفاده کنید؛ استفاده از یک افزونه کش مثل WP Rocket تاثیر بالایی در بهبود کندی سرعت سایت دارد.
7. عدم استفاده CDN
CDN یک شبکه توزیع محتوا است که فعالسازی آن برای سایتهای پر ترافیک که کاربران از نقاط مختلف به آن دسترسی دارند ضروری است. مخصوصا زمانی که مخاطبان شما خارج از کشور زندگی میکنند. بدون وجود این شبکه سرعت بارگزاری سایت برای کاربران در مکانهای جغرافیایی دور پایین میآید.
راهکار: با فعالسازی CDN چند نسخه از سایت شما در سرورهایی با مکانهای جغرافیایی مختلف بارگذاری شده و سایت شما از نزدیکترین سرور برای کاربر بازیابی میشود. کلودفلر یکی از شرکتهای ارائه دهنده رایگان CDN است.
8. استفاده از پوسته سنگین و آپدیت نشده
ساختار و پوسته سایت خود را بررسی کنید. بعضی از پوستهها کدنویسی استاندارد ندارند و همین مساله تاثیر زیادی در کند شدن سایت شما دارد.
راهکار: هنگام انتخاب قالب با استفاده از ابزارهایی مانند جی تی متریکس، پرفورمنس و سرعت قالب را بررسی کنید و سپس یک قالب بهینه انتخاب کنید.
9. استفاده از تبلیغات و پاپ اپها
تبلیغات و پاپها اگر به تعداد زیاد باشد یکی از دلایل کند شدن سایت وردپرس است. حتی اگر پاپ اپها یک منبع درآمد خوب محسوب میشوند باید کمتر از آنها استفاده کنید. به خصوص اگر این پاپ اپها از اسکریپتهای شخص ثالث بارگذاری شوند. گوگل امتیاز خوبی به وب سایتهای کند نمیدهد.
امیدوارم با رعایت چک لیست بالا مشکل کند شدن سایت وردپرستان حل شود. ضمن اینکه اگر به دنبال در آمد بیشتر از وردپرس هستید با فارسی سازی قالب و افزونه وردپرس یک درآمد اضافه داشته باشید. با فارسی سازی افزونه وردپرس میتوانید چم و خم کار را به صورت عملی و پروژه محور یاد بگیرید و یک فروشنده و طراح موفق شوید.
اگر به دنبال کسب مهارتهای بیشتر برای کسب درآمد هستید از دورههای آکادمی راست چین دیدن کنید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید