نمایندگان مجلس به صنعت گاز دست زدند و نقشه راهی برای عبور از مشکلات زمستانی ارائه کردند.
با آغاز فصل سرد، نگرانی درباره تأمین گاز برای مصارف مختلف وجود دارد. به طوری که معاون وزیر نفت در امور گاز، درخواست کمک از نمایندگان مجلس و کارشناسان فعال در حوزه گاز داشته است. به گزارش ایسنا، بر اساس تحلیلها، امسال با توجه به پدیده النینو، شرایط زمستانی نسبت به سال گذشته سختتر قابل […]
با آغاز فصل سرد، نگرانی درباره تأمین گاز برای مصارف مختلف وجود دارد. به طوری که معاون وزیر نفت در امور گاز، درخواست کمک از نمایندگان مجلس و کارشناسان فعال در حوزه گاز داشته است.
به گزارش ایسنا، بر اساس تحلیلها، امسال با توجه به پدیده النینو، شرایط زمستانی نسبت به سال گذشته سختتر قابل تصور است. با این حال، صنعت گاز در تمام بخشها، به ویژه بخش عملیاتی، در حالت آمادهباش و شبانهروزی قرار دارد.
مدیران صنعت گاز، حفظ جریان پایدار گاز در کشور را به عنوان اولویت اصلی میدانند و تدابیر مختلفی برای اطمینان از آن در حال انجام است. مدیرعامل شرکت ملی گاز، تأکید کرده است که باید همه به هم و همکاری بیشتری بپردازیم تا هماهنگیهای لازم را برای سپری کردن زمستان بهتر و با آرامش صورت دهیم.
برای دستیابی به این هدف، ضرورت تأمین تمهیدات لازم وجود دارد. برای این منظور، تجربیات سالهای گذشته، به ویژه در استانهایی که بیشتر درگیر بودند، باید در اختیار همه قرار گیرد تا از آنها بهرهبرداری کافی صورت گیرد.
مدیران عامل شرکتهای گاز استانی به دلیل ماهیت فعالیتشان، با همه بخشها در ارتباط هستند و تأکید میکنند که تقویت زیرساختها، که به تسریع در اجرای پروژههای گازی منجر خواهد شد، بسیار حائز اهمیت است. از نمایندگان مجلس هم درخواست میشود که در این زمینه با شرکتهای گاز استانی همکاری و همدلی بیشتری انجام دهند تا تمام کشور از نتایج مثبت آن بهرهمند شود.
در شرایط فعلی، بهینهسازی مصرف گاز بهترین راهبرد برای مقابله با چالشهای ناشی از عدم تعادل است. همچنین، باید توجه داشت که بهینهسازی یک مسئله کوتاهمدت نیست و نیازمند همفکری و همکاری بلندمدت فراسازمانی است.
بدون شک، سرمایهگذاری در بهینهسازی انرژی از سرمایهگذاری در بخش تولید به صرفهتر است. با سرمایهگذاری در بهینهسازی و هوشمندسازی، میتوان به مدیریت مصرف انرژی دست یافت، که این رویکرد اهمیت بسیاری برای تغییرات جهانی دارد و باید برای اجرای آن در نظر گرفته شود.
یکی از طرحهای مهم در این زمینه، طرح تعویض بخاریهای فرسوده است که هدف آن تعویض ۴ میلیون بخاری است.
مطالعات نشان میدهند که بهینهسازی مصرف در همه جنبهها، بهترین گزینه برای مقابله با این وضعیت است. به همین دلیل، تعویض تجهیزات فرسوده و هوشمندسازی به عنوان دو عامل مهم در بهینهسازی مصرف، در برنامههای شرکت ملی گاز ایران قرار دارند.
همچنین، ذخیرهسازی گاز در مخازن روزمینی، روشی اساسی برای مدیریت تعادل عرضه و تقاضا است و در کشورهای دیگر نیز رواج دارد. به همین دلیل، شرکت ملی گاز ایران برای سرمایهگذاری در صنایع بزرگ به منظور ذخیرهسازی گاز روزمینی به صورت سیانجی، اسانجی و مینیالانجی فراخوان صادر کرده است تا صنایع با ایجاد ظرفیتهای ذخیرهسازی روزمینی، برای تأمین پایدار گاز زمستانه خود فعالیت کنند.
اولویت اصلی شرکت ملی گاز ایران، احداث واحدهای مینیالانجی است، این واحدها میتوانند خود تأمینکننده واحدهای الپیجی شرکتهای استانی باشند و صادرات مینیالانجی، منبع اصلی درآمد گاز است.
روش تنها برای کاهش ناترازی گاز، مصرف بهینه این منبع ارزشمند است و باید با فرهنگسازی و تبلیغات مناسب، به کاهش ۱۰ درصدی مصرف و به تعبیری، مدیریت مصرف تلاش کنیم.
انجام این اقدامات به صورت موثر به رفع ناترازی گاز در کشور کمک میکند و با مدیریت مصرف، تقویت زیرساختها و اقدامات دیگر مطرح شده، نهتنها زمستان فعلی را به خوبی سپری نمیکند، بلکه این انرژی پاک را برای نسلهای آینده حفظ میکند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید