فناوری لایفای (Li-Fi) چیست و چگونه کار میکند؟

در روزهای اخیر، نام فناوری جدیدی به نام لای فای (Li-Fi) شنیده شده است که از نور برای انتقال دادهها استفاده میکند و به نظر میرسد بسیار سریعتر و بیشترین امنیت را در ارتباطات بیسیم فراهم میکند. با استفاده از چراغهای LED، این فناوری میتواند دادهها را با سرعت بسیار بالا و بدون هیچگونه آلودگی
در روزهای اخیر، نام فناوری جدیدی به نام لای فای (Li-Fi) شنیده شده است که از نور برای انتقال دادهها استفاده میکند و به نظر میرسد بسیار سریعتر و بیشترین امنیت را در ارتباطات بیسیم فراهم میکند. با استفاده از چراغهای LED، این فناوری میتواند دادهها را با سرعت بسیار بالا و بدون هیچگونه آلودگی الکترومغناطیسی انتقال دهد.
اظهارات در مورد کاهش پایداری شبکه، پوشش ارتباطات بی سیم و سرعت شبکه بدون شک درست است و این مشکلات باعث شده است که دانشمندان به دنبال فناوریهای جدیدتری باشند. لای فای (Li-Fi) یکی از این فناوریهاست که با استفاده از نور برای انتقال دادهها و از چراغهای LED به عنوان منبع فرستنده نور، میتواند بهترین پوشش و امنیت را در ارتباطات بیسیم فراهم کند.
با این حال، لای فای (Li-Fi) هنوز در مراحل زودی از توسعه قرار دارد و به عنوان یک فناوری جدید هنوز نیاز به پژوهش و توسعه بیشتری دارد تا بتواند به صورت گسترده در بازار استفاده شود. همچنین، استفاده از چراغهای LED به عنوان منبع فرستنده نور، به دلیل نیاز به دید مستقیم دستگاه گیرنده، ممکن است محدودیتهایی در استفاده از این فناوری ایجاد کند.
فناوری لای فای (Li-Fi) با استفاده از نور برای انتقال دادهها و از چراغهای LED به عنوان منبع فرستنده نور، مزایای بسیاری دارد. سرعت انتقال دادهها در لای فای بیشتر از وای فای است و در برخی آزمایشها به 224 گیگابایت بر ثانیه هم رسیده است. همچنین، لای فای تداخل فرکانس رادیویی ایجاد نمیکند که باعث میشود حتی در داخل هواپیما هم میتوان به اینترنت دسترسی پیدا کرد.
این فناوری میتواند از تمام طیف نور مرئی استفاده کند که 10 هزار برابر بزرگتر از طیف امواج رادیویی وایفای است. همچنین، دامنه پوشش فقط محدود به محیطی است که نور درحال انتشار از آن است؛ بنابراین میتوان امنیت شبکه را کنترل کرد. استفاده از چراغهای LED به عنوان منبع فرستنده نور، باعث میشود لای فای بهینهتر باشد چون میتواند با کمنورترین الایدیها کار کند و انرژی بسیار اندکی مصرف نماید.
اما فناوری لای فای نیز با مشکلات خود همراه است. برای مثال، دامنه پوششی 10 متری این فناوری ممکن است دسترسی به شبکه را کاهش دهد. همچنین، درحالحاضر دستگاههای کمی از لایفای پشتیبانی میکنند، بنابراین به سرمایهگذاری بزرگی نیاز است تا این فناوری گسترش یابد. همچنین، منبع نور باید همیشه روشن بماند و امکان خاموشکردن آن وجود ندارد. این مشکلات باعث میشود بهعنوان جایگزین کامل وای فای، لای فای هنوز جای خود را پیدا نکرده است.
با این حال، انتشار استاندارد لایفای توسط IEEE به توسعهدهندگان کمک کرده است تا با اطمینان بیشتری به کار روی این فناوری ادامه دهند و سرمایهگذاریهای جدیتری روی آن داشته باشند. شرکتهایی مانند PureLifi، Signify، Wipro، Lucibe و Oledcomm نیز در حال کار بر روی این فناوری هستند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0