عملکرد شگفتانگیز پردازنده گیمینگ AMD: پیشتازی در ویندوز 10، چالشی برای ویندوز 11
در دنیای پرشتاب فناوری، همواره شاهد رقابت تنگاتنگی بین شرکتهای تولیدکننده قطعات سختافزاری هستیم. AMD، یکی از پیشروان عرصه پردازندهها، اخیراً با معرفی پردازنده گیمینگ جدید خود، بار دیگر توجه علاقهمندان به دنیای بازیهای رایانهای را به خود جلب کرده است. اما نکتهای که این پردازنده را از سایر رقبا متمایز میکند، عملکرد بهتر آن
در دنیای پرشتاب فناوری، همواره شاهد رقابت تنگاتنگی بین شرکتهای تولیدکننده قطعات سختافزاری هستیم. AMD، یکی از پیشروان عرصه پردازندهها، اخیراً با معرفی پردازنده گیمینگ جدید خود، بار دیگر توجه علاقهمندان به دنیای بازیهای رایانهای را به خود جلب کرده است. اما نکتهای که این پردازنده را از سایر رقبا متمایز میکند، عملکرد بهتر آن در ویندوز 10 نسبت به ویندوز 11 است.
شگفتی در دنیای پردازندهها: عملکرد بهتر پردازنده گیمینگ AMD در ویندوز 10 نسبت به ویندوز 11
آیا ویندوز 10 هنوز هم حرفی برای گفتن دارد؟
با وجود اینکه پشتیبانی از ویندوز 10 سال آینده به پایان میرسد، اما نتایج آزمایشهای جدید نشان میدهد که پردازنده گیمینگ قدرتمند Ryzen 9 9950X3D شرکت AMD در این سیستمعامل عملکرد بهتری نسبت به ویندوز 11 دارد.
نتایج آزمایشهای تکاندهنده:
طبق آزمایشهای کانال یوتیوب Tech YES City، پردازنده گیمینگ جدید AMD در برخی از بازیها روی ویندوز 10 تا 20 درصد سریعتر از ویندوز 11 عمل میکند. البته، این افزایش عملکرد در همه بازیها مشاهده نمیشود. این یوتیوبر چندین بازی مختلف را روی دو پردازنده Ryzen 9 9950X3D و Ryzen 7 9800X3D آزمایش کرد و تفاوت محسوسی در ویندوز 10 مشاهده کرد.
علت برتری عملکرد در ویندوز 10:
تفاوت عملکرد به ویژگی امنیت مبتنی بر مجازیسازی یا VBS (Virtualization-Based Security) برمیگردد که به Core Isolation هم شناخته میشود. این تنظیم امنیتی، که مایکروسافت فعال کردن آن را در ویندوز 11 توصیه کرده، هسته سیستمعامل را در محیطی مجازی ایزوله میکند.
VBS مدتها است که وجود دارد و همواره عامل بحث بر سر تفاوت عملکرد در بازیها بوده است. در ویندوز 10، برای دستیابی به بهترین عملکرد، خاموش کردن VBS توصیه میشد، اما این وضعیت در ویندوز 11 تفاوت دارد.
Tech YES City در آزمایشهای خود متوجه شد که وقتی VBS فعال باشد، ویندوز 10 نزدیک به 20 درصد عملکرد بهتری نسبت به ویندوز 11 دارد. جالبتر اینکه وقتی VBS در هر دو سیستمعامل خاموش شد، ویندوز 10 باز هم 9 درصد عملکرد بهتری نشان داد. این نتایج در بازی Fortnite با تنظیمات گرافیکی پایین در وضوح 1080p به دست آمد؛ سناریویی کاملاً وابسته به CPU که نکات جالبی درباره عملکرد پردازنده در شرایط ایزولهشده آشکار میکند.
عملکرد در سایر بازیها:
در بازیهای دیگری مانند Counter-Strike 2، Baldur’s Gate 3 و Kingdom Come: Deliverance 2 هم ویندوز 10 عملکرد بهتری داشت، البته اختلافشان به اندازه Fortnite چشمگیر نبود. تمام این آزمایشها با تنظیمات گرافیکی پایین در وضوح 1080p و روی سیستمی مجهز به کارت گرافیک RTX 5090 انجام شد.
تحلیل و بررسی:
Tech YES City بخشی از افت عملکرد در ویندوز 11 را به شیوه زمانبندی وظایف در این سیستمعامل نسبت میدهد و اشاره میکند که AMD، برخلاف اینتل که به معماری هیبریدی روی آورده، همچنان به طراحی یکپارچه هستهها در پردازندههای دسکتاپ پایبند مانده است.
نکات مهم:
این تفاوت عملکرد، در همه بازیها مشاهده نمیشود و میزان آن، بسته به نوع بازی و تنظیمات گرافیکی، متفاوت است.
با غیرفعال کردن VBS در ویندوز 11، میتوان عملکرد پردازنده را تا حدودی بهبود بخشید.
پشتیبانی از ویندوز 10 سال آینده به پایان میرسد.
این یافتهها نشان میدهد که انتخاب سیستمعامل مناسب، میتواند تأثیر قابل توجهی بر عملکرد پردازندههای گیمینگ داشته باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0