طراحی سوله و کارخانه های مدرن در ایران
در این مقاله به بررسی مراحل طراحی تا ساخت سوله پرداخته شده است.
طراحی سوله و کارخانه های مدرن در ایران
طراحی سوله و کارخانه ها مدرن به صورت اصولی، نه تنها به سرویس دهی مطلوب یک کارخانه، بلکه به نما و هماهنگی المان های مختلف یک کارخانه با کاربری آن توجه خاصی میشود. به نوعی که نمای خاص و یا استفاده از المان های شکیل در نمای یک کارخانه در ذهن مخاطب برای همیشه ثبت می شود و نشان دهنده شکوه و عظمت یک کارخانه است.
در صورتی که یک کارفرما هستید و قصد ساخت سوله را دارید، در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با نکات لازم در خصوص طراحی سوله و همچنین زیر و بم های ساخت کارخانه آشنا کنیم. همچنین در این مقاله سعی شده است به بررسی انواع سبک های طراحی نمای سوله پرداخته شود.
آیا لازم است برای نمای سوله و یا نمای کارخانه هزینه کنیم؟
طراحی سوله یا طراحی نمای سوله، یک سرمایه گذاری است، سرمایه گذاری که که می تواند نظر کارفرمایان یا مشتریان کارخانه شما را تغییر دهد، سرمایه گذاری که می تواند در ذهن مخاطب حک شود و بزرگی و شکوه کارخانه شما را به نمایش بگزارد. علاوه بر این در صورتی که بخواهید در آینده سوله را بفروشید، ارزش سوله بسیار بیشتر خواهد بود.
در نهایت تصمیم گیری باشماست، که طراحی سوله را با یک نمای ساده هشتی شکلی شروع کنید یا یک نمای جذاب و چشم گیر…
طراحی نمای سوله و اجرای آن چقدر روی هزینه های ساخت اثر گذار است؟
طراحی نمای سوله و نمای کارخانه صنعتی هزینه بسیار اندکی در مقابل ساخت سوله دارد. اما هزینه اجرای نما کاملا بستگی به متریال استفاده شده در آن و حجم پروژه دارد. همچنین پیچیدگی اجرا یا وجود طرح های خاص قطعا هزینه اجرای نما را افزایش می دهد. برای اینکه هزینه نمای سوله را کاهش دهید بهتر است با مهندس معمار و طراحی سازه سوله جلسه بگزارید و نیازمندی های خود و همچنین حداکثر بودجه ای که برای اجرای نما در نظر گرفته اید را مطرح کنید. مهندسان معمار و سازه با توجه به مشخصات ذکر شده از طرف شما و همچنین مقدار بودجه، می توانند یک نمای سوله متناسب را در نظر بگیرند.
انواع متریال و نمای قابل استفاده در نمای سوله و نمای کارخانه کدامند؟
نمای آجری: یک نمای سنتی بسیار زیبا با هزینه مناسب
نمای سرامیکی: یک نمای بسیار شیک و با سرعت بالا در اجرا
نمای پنل کامپوزیتی: نمای با ورق های کامپوزیتی براق و سرعت اجرای بالا
نمای کرتن وال: نمای شیشه ای و بسیار گران
نمای سمنت برد: یک پنل سیمانی شبیه کاشی ولی مات در طرح های مختلف
نمای ساندویچ پنل: ورق فولادی همراه با یک لایه پلی استایرن در رنگ های مختلف
و…
برای ساخت یک سوله چه اقداماتی لازم است انجام شود.
ابتدا لازم است پلان زمین به صورت دقیق برداشت شود سپس با مراجعه به یک مهندس عمران یا یک شرکت مهندسی مشاور، می توان نقشه های معماری و سازه را تهیه نمود. بعد از تکمیل طراحی سوله و تحویل نقشه های سوله از طرف مهندس طراح یا محاسب، باید مطابق نقشه های فونداسیون اقدام به خاکبرداری یا خاکریزی در محل ساخت سوله شود تا بستر لازم برای اجرای فونداسیون اماده شود. بعد از رسیدن به تراز زیر فونداسیون عملیات خاکبرداری تکمیل شده است و لازم است اقدام به اجرای فونداسیون کنید.
با اتمام عملیات اجرای فونداسیون سوله اسکلت فلزی یا سازه بتنی می بایست نصب و یا اجرا شود. و تنها بعد از اجرای کامل سازه امکان اجرای کارهای معماری مانند اجرای پوشش اطراف و سقف سوله فراهم است.
اجرای نمای سوله هم بستگی به نوع نما دارد، اما به عنوان نمونه اگر از نمای سرامیک خشک استفاده شده است لازم است ابتدا دیوارچینی سوله تکمیل شود و بعد از اقدام به اجرای نما شود.
نکات بسیار مهم اجرای تاسیسات مکانیکی و برقی است که معمولا بعد از اتمام عملیات سیویل و معماری انجام می شود. همچنین اجرای نمای داخلی و کف سازی بعد از اتمام پوشش جانبی و سقف می باشد.
اجزای مختلف سازه یک سوله کدامند؟
سازه سوله از بخش های مختلفی تشکیل شده است. که در ادامه مورد بررسی قرار گرفته اند.
فونداسیون سوله: به دلیل اینکه وزن سوله ها خیلی کمتر از یک ساختمان بتنی یا فولادی مشابه است، فونداسیون این سوله ها معمولا به صورت پی های منفرد طراحی می شوند که توسط شناژ بتنی به هم متصل می شوند. و تنها در صورتی که ارتفاع سوله خیلی بلند باشد نیازمند فونداسیون های نواری و با ابعاد بزرگ هستیم. زیرا در چنین شرایطی ممکن است بار باد وارد بر سوله باعث از جا کنده شدن فونداسیون شود.
کف ستون و انکربولت ها: اتصال سازه فلزی به فونداسیون سوله از طریق کف ستون و انکربولت یا میل مهار انجام می شود. به این صورت که قبل از انجام بتن روزی انکربولت های رزوه شده را داخل فونداسیون کار می گزارند و بعد از اتمام بتن ریزی ستون فلزی که زیر آن ورق کف ستون وجود دارد روی این انکربولت ها قرار می دهد و مهره های انکربولت یا میل مهارها بسته می شوند.
اسکلت فلزی: اسکلت فلزی سوله متشکل از ستون ها، رفترها (تیرهای سقف)، استرات ها، مهاربند و وال پست ها است. هر کدام از این المان ها نقش جداگانه ای در اسکلت فلزی سوله دارند. رفترها یا همان تیرهای سقف وظیفه تحمل بارهای وارد بر سقف را دارند و این بارها را به ستون ها منتقل می کنند. به دلیل اینکه در محل اتصال رفترها به ستون مقدار بار بسیار زیاد است معمولا ارتفا رفترها درمحل اتصال به ستون خیلی بزرگتر است. به همین جهت مقطع این رفترها را با نام مقطع غیر منشوری می دانند.
وال پست ها یک ستون فلزی هستند که تنها برای مقالبه با نیروی باد و نگه داشتن دیوارهای در مقابل این بار در سوله در نظر می گیرند. همچنین استرات ها وظیفه انتقال نیرهای طولی در سوله به دهانه ها مهاربند دارند را ایفا می کنند.
کف سازی سوله:
در طراحی سوله، به دلیل اینکه معمولا بارهای سنگینی وارد این سازه می شوند. لازم است کف سوله بتن مسلح اجرا شود، به عبارتی معمولا در یک یا دولایه شبکه بندی آرماتور در سراسر کف سوله باید اجرا شود و بتن ریز آن انجام شود. در غیر این صورت بعد از ساخت احتمال ترک برداشتن یا نشست کف سوله وجود دارد.
طراحی سوله سبک:
بسیاری از طراحان سازه با تبلیغاتی تحت عنوان طراحی سوله سبک، و کاهش عمدی بارهای وارد بر وزن سوله را به شدت کاهش می دهند در این شرایط قطعا کارفرما بسیار راضی خواهد بود زیرا هزینه به ظاهر کاهش پیدا کرده است ولی این احتمال وجود دارد که در صورت وزش باد سنگین یا بارش برف سنگین سقف سوله ریزش کند. بنابراین توصیه می شود حتی المکان بعد از طراحی و تهیه نقشه های سوله، تمامی مدارک مجدد برای یک مهندس دیگر جهت بررسی طراحی ارسال شود. این روش تنها راه جبران خسارت در آینده است.
روش درست طراحی سوله، اعمال تمامی بارهای به مقدار صحیح و طراحی اصولی سوله است نه کاهش عمدی بارها!
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید