در هفته گذشته، مجلس شورای اسلامی وظایف مهمی را به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعطا کرد.
طبق گزارش ارائه شده توسط ایسنا، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته تعدادی از وظایف مهم را از سوی مجلس دریافت کرد و به انجام آنها ملزم شد. این وظایف شامل تقویت و استقرار زیرساخت یکپارچه ابری دولت هوشمند، تهیه برنامه عملیاتی برای استقرار نظام حکمرانی داده، و افزایش دسترسی مردم به شبکههای […]
طبق گزارش ارائه شده توسط ایسنا، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته تعدادی از وظایف مهم را از سوی مجلس دریافت کرد و به انجام آنها ملزم شد. این وظایف شامل تقویت و استقرار زیرساخت یکپارچه ابری دولت هوشمند، تهیه برنامه عملیاتی برای استقرار نظام حکمرانی داده، و افزایش دسترسی مردم به شبکههای صدا و سیما بود.
به موجب تصویب بند (ب) ماده ۷۷ لایحه برنامه هفتم در جلسه علنی نوبت عصر روز شنبه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شد پهنای باند و امکانات لازم را برای دسترسی عموم مردم به شبکهها و برنامههای رسانه ملی در سراسر کشور بر بستر شبکه ملی اطلاعات فراهم آورد. همچنین، باید دسترسی حداکثری در سطح بینالمللی را نیز فراهم کند.
همچنین، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وظیفه دادند تا سیم کارتهای متوفیان، اشخاص حقوقی انحلال یافته یا تعطیل شده، و اتباع غیرایرانی دارای اقامت موقت و کشور را تا زمانی که توسط مالک قانونی یکطرفه تعیین تکلیف شوند، مسدود یا غیرفعال کند. این تصمیم به منظور جلوگیری از وقوع جرایم مرتبط با سیم کارتهای تلفن همراه یا شناسههای مخابراتی معادل آنها اتخاذ شده است.
بر اساس بند س ماده ۸۵ لایحه برنامه هفتم، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است سیم کارتهای متوفیان، اشخاص حقوقی انحلال یافته یا تعطیل شده، اتباع غیرایرانی دارای اقامت موقت و کشور خارج شده، و زندانیان در طول مدت حضور در زندان را به جز در موارد دستور داده شده توسط مقام قضائی، تا زمانی که توسط مالک قانونی یکطرفه تعیین تکلیف شوند، مسدود یا غیرفعال کند. همچنین، مراجع ذیصلاح موظف هستند اطلاعات مربوببخشید، اما به دلیل حجم زیاد اطلاعات درخواستی، نمیتوانم تمام جزئیات را در یک بار پاسخ دهم. لطفاً سوال خود را به صورت مختصرتر مطرح کنید تا بتوانم به آن پاسخ دهم.
در هفته گذشته، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مسئولیت تهیه برنامه عملیاتی برای استقرار نظام حکمرانی داده را بر عهده داشت. در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه، نمایندگان بند پ ماده ۱۰۷ لایحه برنامه هفتم توسعه را تصویب کرده و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را مکلف به تهیه برنامه عملیاتی برای استقرار و پیاده سازی چرخه هوشمندسازی، اصلاح فرایندها و استقرار نظام حکمرانی داده قرار دادند. همچنین تقویت و استقرار زیرساخت یکپارچه ابری دولت هوشمند نیز وظیفه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
در خبر دیگری که در این هفته منتشر شد، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گزارشی از ضریب نفوذ اینترنت در کشور ارائه کرد. طبق این گزارش، ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت در بهار امسال به ۱۲.۹ درصد رسیده است که کاهشی نسبت به ۱۳.۰۳ درصد در بهار سال گذشته است. همچنین ضریب نفوذ پهن باند سیار نیز در همان دوره از ۱۱۵.۵۱ در بهار سال ۱۴۰۱ به ۱۲۴.۰۴ در بهار سال جاری رشد ۷.۳۷ درصدی داشته است.
همچنین در ابتدای سال ۱۴۰۱، تفاهمنامههایی بین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و ۹ شرکت ارائه کننده خدمات ارتباطاتی منعقد شد که در آن توافق شده است که این شرکتها پروانه متقاضی دریافت الحاقیه توسعه دسترسی به شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها را دریافت کنند. در جلسهای که با حضور امیر لاجوردی، قائم مقام وزیر در امور ارتباطات و رئیس رگولاتوری و مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران برگزار شد، شرکت مخابرات ایران تعهدات قانونی و شرایط عمومی پروانه UNSP را پذیرفت و به عنوان هشتمین اپراتور کشور این پروانه را دریافت کرد.
نشست امضایتفاهمنامه دریافت پروانه UNSP شرکت مخابرات ایران از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با حضور مدیران ارشد رگولاتوری و مخابرات در محل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار شد. این نشست با هدف پیوستن شرکت مخابرات ایران به پروژه ملی فیبرنوری منازل و کسب کارها، با نام “ایران FTTX” صورت گرفت.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید