اندروید ۱۵: قرنطینه اپلیکیشنهای مشکوک بهمنظور افزایش امنیت
اگرچه گوگل همیشه سعی میکند با استفاده از سیستم گوگل پلی Protect و پایش دقیق، از ورود بدافزارها به دستگاههای اندرویدی جلوگیری کند، اما گاهی این سیستم ممکن است با مشکلاتی روبرو شود و بدافزارهایی را به دستگاهها نصب کند. اما اکنون با اضافه شدن ویژگیهای امنیتی جدید به نسخه ۱۵ اندروید، امنیت دستگاهها و […]
اگرچه گوگل همیشه سعی میکند با استفاده از سیستم گوگل پلی Protect و پایش دقیق، از ورود بدافزارها به دستگاههای اندرویدی جلوگیری کند، اما گاهی این سیستم ممکن است با مشکلاتی روبرو شود و بدافزارهایی را به دستگاهها نصب کند. اما اکنون با اضافه شدن ویژگیهای امنیتی جدید به نسخه ۱۵ اندروید، امنیت دستگاهها و تبلتهای مبتنی بر این سیستم عامل به طرز چشمگیری بهبود مییابد.
به گزارش یکی از کارشناسان پروژه اندروید، نسخه آتی این سیستم عامل احتمالاً ویژگی جدیدی را خواهد داشت که اجازه میدهد اپلیکیشنهایی که عملکرد غیرمعمولی دارند، مورد قرنطینه قرار گیرند تا امنیت دستگاه را بهبود بخشند. این ویژگی امکان قرنطینه خودکار برای اپهای مشکوک را فراهم میکند و کاربر نمیتواند به صورت دستی این عمل را انجام دهد. در واقع، این امکان یک نوع واسطه بین حذف کامل برنامه و رویکرد فعلی است که حذف کردن برنامهها توسط کاربر را میطلبد.
آیکنهای اپلیکیشنهایی که مورد قرنطینه قرار گرفتهاند، همچنان در صفحه اصلی قابل مشاهده خواهند بود و میتوان تنظیمات مرتبط با آنها را از منوی اپها تغییر داد. اما برخی محدودیتها اعمال خواهند شد، مانند عدم نمایش هشدارهای مرتبط با اپهای قرنطینه شده و متوقف کردن تمام فعالیتهای آنها. همچنین، اگر پنجره فعالیتی از اپلیکیشن مشکوک باز باشد، بهطور خودکار بهحالت پنهان تبدیل میشود. محدودیتهای دیگری نیز وارد شده است مانند ممانعت از فعالسازی سرویسهای مرتبط با اپهای قرنطینه توسط سایر برنامهها و عدم دریافت پیامها یا اطلاعیههای سیستم و دیگر اپها.
با بررسی کدهای اندروید، به نظر میرسد که اپلیکیشنهایی که قرنطینه شدهاند، رفتار مشابه با اپلیکیشنهای غیرفعال خواهند داشت. برای مدیریت این اپلیکیشنها، دو دسترسی SUSPEND_APPS و QUARANTINE_APPS در نظر گرفته شده است که تنها میتوان آنها را در سطوح سیستمی تنظیم کرد؛ بنابراین، تنها گوگل پلی قادر به نظارت بر قرارگیری سایر اپلیکیشنها در لیست قرنطینه است.
کد مرتبط با قرنطینه کردن اپلیکیشنها برای اولینبار در نسخه آزمایشی QPR2 اندروید ۱۴ مشاهده شد؛ اما این قابلیت هنوز برای کاربران فعال نشده است. باید توجه داشت که این قابلیت ممکن است در نسخه ۱۵ اندروید هم موجود نباشد و در نسخههای بعدی از آن فعال شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید