آمارهای رسمی نشان میدهد که افزایش واردات کالاها در ایران در نیمه اول سال جاری رخ داده است.

با توجه به آمارهای رسمی، در نیمه اول سال جاری، ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اولیه، واسطهای، سرمایهای و مصرفی توسط بانک مرکزی تامین شده است، هرچند که واردات این کالاها در این دوره افزایش یافته است. درصورت بررسی دقیقتر جزئیات و ترکیب واردات، مشاهده میشود که بخش قابل توجهی از واردات به کالاهای
با توجه به آمارهای رسمی، در نیمه اول سال جاری، ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اولیه، واسطهای، سرمایهای و مصرفی توسط بانک مرکزی تامین شده است، هرچند که واردات این کالاها در این دوره افزایش یافته است. درصورت بررسی دقیقتر جزئیات و ترکیب واردات، مشاهده میشود که بخش قابل توجهی از واردات به کالاهای سرمایهای و واسطهای اختصاص یافته است که هدف آن تحقق رشد تولید و کاهش تورم است.
در این بازه زمانی، درصد واردات کالاهای مصرفی از ۱۳ درصد در نیمه اول سال پارسال به ۱۰ درصد کاهش یافته است. در عوض، سهم واردات کالاهای اولیه و واسطهای و کالاهای سرمایهای به ترتیب از ۷۱.۳ درصد و ۱۵.۲ درصد در شش ماهه نخست سال گذشته به ۷۳.۳ درصد و ۱۶.۵ درصد در نیمه امسال افزایش یافته است.
بررسی بیشتر اعداد و ارقام نشان میدهد که در شش ماهه نخست سال گذشته، بیش از ۱۸.۵ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اولیه و واسطهای صرف شده است، درحالیکه امسال این میزان به ۲۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.
سهم کالاهای سرمایهای و مصرفی نیز از کل واردات گمرکی در سال گذشته به ترتیب ۳.۹ میلیارد دلار و ۳.۵ میلیارد دلار بوده است، اما در شش ماهه نخست امسال به ترتیب به پنج میلیارد دلار و سه میلیارد دلار افزایش یافته است.
با توجه به این آمار، بانک مرکزی با موفقیت ذخایر ارزی برای واردات تامین کرده است و از ذخایر ارزی آزاد شده در حسابهای بانکهای قطر هنوز استفاده نکرده است. این ذخایر به میزان شش میلیارد دلار است و بانک مرکزی تاکنون نیازی به استفاده از آنها برای واردات کالاها نداشته است. اعلام یک مقام خزانهداری آمریکا نیز روز گذشته بیان کرده بود که ایران هنوز از این میزان شش میلیارد دلار آزاد شده در حساببانکهای قطر استفاده نکرده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0