تاریخ انتشار : سه‌شنبه 26 دسامبر 2023 - 10:23
کد خبر : 3696

رزین پلی استر غیر اشباع

رزین پلی استر غیر اشباع

رزین‌های پلی استر موادی هستند که از آن‌ها معمولاً در صنایع خاصی استفاده می‌شود این مواد در ابتدا حالت مایع اما غلیظی دارند و در زمان ترکیب با هاردنر به حالتی سخت در می‌آیند. میزان اضافه کردن هاردنر به رزین پلی‌استر باعث سخت‌تر و یا نرم‌تر شدن رزین می‌شود و همچنین می‌تواند زمان خشک شدن

رزین‌های پلی استر موادی هستند که از آن‌ها معمولاً در صنایع خاصی استفاده می‌شود این مواد در ابتدا حالت مایع اما غلیظی دارند و در زمان ترکیب با هاردنر به حالتی سخت در می‌آیند.

میزان اضافه کردن هاردنر به رزین پلی‌استر باعث سخت‌تر و یا نرم‌تر شدن رزین می‌شود و همچنین می‌تواند زمان خشک شدن رزین را تحت تأثیر قرار دهد از این رو باید غلظت مناسبی را بسته به نتیجه‌ای که از کار انتظار داریم انتخاب کنیم.

البته انتخاب نامناسب میزان هاردنر می‌تواند باعث ایجاد حالت شکستگی در کار و همچنین خشک نشدن قسمت بالایی رزین‌پلی‌استر شود از این رو باید در انتخاب این مورد اطلاعات کافی کسب کرده و با دانش عمل کنیم.

رزین پلی استر چه ماده‌ای است؟

رزین‌های پلی استر رزین‌های مصنوعی هستند که از واکنش اسید‌های آلی دوبازیک و الکل‌های پلی هیدریک تشکیل می‌شوند. انیدرید مالئیک یک ماده خام رایج با عملکرد دی اسیدی در رزین‌های پلی استر غیر اشباع است.

مزایای استفاده از رزین‌های پلی استری در مقابل اپوکسی چیست؟

اپوکسی‌ها و رزین‌ها چسب‌هایی هستند که معمولاً در تعمیرات ساختمان‌های خانگی، اتومبیل، هواپیما و قایق استفاده می‌شوند. آن‌ها همچنین امروزه جایگاهی خوب در تولید صنایع دستی و جواهرات دارند. اما باید گفت چندین تفاوت اساسی بین اپوکسی‌ها و رزین‌ها وجود دارد.

    • هزینه

اپوکسی به دلیل استحکام و فرمولاسیون مورد نیاز، عموماً گرانتر از رزین پلی استر است. اما در مقابل رزین به دلیل هزینه کمتر برای ساخت صنایع دستی و جواهرات محبوبیت بیشتری دارد.

    • زمان

اگرچه زمان پخت هم برای اپوکسی و هم برای رزین متفاوت است، اما با این حال بسته به فرمولاسیون و دمای مورد استفاده، رزین معمولاً زمان پخت سریع‌تری دارد. این بسته به سرعتی که می‌خواهید پروژه خود را به پایان برسانید، می‌تواند برای شما یک فاکتور خوب یا بد باشد.

    • بو

رزین پلی استر و اپوکسی هردو دارای بویی بسیار شدید و تند و زننده هستند از این رو این مورد که کار با کدام یک سریع‌تر به پایان می‌رسد اهمیت زیادی دارد. کار با رزین پلی استر بسیار زمان کمتری نسبت به استفاده از اپوکسی دارد.

انواع رزین پلی استر

انواع رزین پلی‌استر چهار نوع مختلف هستند که عبارتند از:

    1. الکید
    2. وینیل استر
    3. پلی استر اشباع
    4. پلی استر غیر اشباع

رزین یک ماده اصلی و مهم در پیشرفت‌های اصلی در صنعت در دو قرن اخیر بوده‌اند رزین‌های پلی استر غیر اشباع یکی از پرکاربردترین رزین‌های ترموست در دنیا هستند که محبوبیت بسیار زیادی نیز دارند.

امروزه از انواع رزین پلی‌استر همانند رزین پلی استر غیر اشباع در صنعت خودرؤسازی، صنایع دریایی، صنایع هوافضا، صنعت ساخت و ساز استفاده می‌شود. رزین‌های پلی استر غیر اشباع بسیار مقاوم هستند و پایداری خوبی در برابر حرارت و گرما دارند.

رزین پلی‌استر غیر اشباع چیست؟

به طور معمول، رزین پلی استر غیر اشباع، که با نام اختصاری انگلیسی UPR نیز شناخته می‌شود، یک پلیمر مایع است که پس از پخت به وسیله استایرن و با استفاده از مواد خاص و همچنین پراکسید‌های آلی که به نام هاردنر شناخته می‌شوند به وسیله قالب‌هایی که برای آن انتخاب می‌شود حالت جامد به خود می‌گیرد و کاربرد‌های زیادی در صنعت‌های مختلف دارد.

همچنین باید گفت پلی استر غیر اشباع، یکی از گروه‌های رزین ترموست است که با حل کردن یک پلی استر غیر اشباع با وزن مولکولی کم در یک مونومر وینیل و کوپلیمریزاسیون یک ماده پلاستیکی سخت و بادوام تولید می‌کند.

رزین پلی استر غیر اشباع

رزین پلی استر غیر اشباع نوعی محبوب از انواع رزین‌ها در سراسر دنیا هستند که طرفداران بسیاری دارند مقاومت این رزین‌ها در برابر گرما زیاد است و اگر شرایط را به درستی رعایت کنیم این رزین‌ها قابلیت پخت را دارا هستند و می‌توانند با پخت مناسب از حالت مایع به حالت جامد درآیند. کاربرد‌های رزین‌های پلی‌استر غیر اشباع در صنایع مختلف بسیار زیاد است اما تمام این عوامل منوط به آن است که از فرمول‌ها، کنترل‌گر‌های اسیدی خوب کاتالیزور‌های مناسب، دما و زمان مناسب استفاده شود.

در حقیقت اگر موارد بالا به درستی انتخاب و رعایت شود رزین‌های پلی استر غیر اشباع می‌تواند مقاومت مناسبی بدست آورده و در صنایع مختلفی از آن بهره‌گیری شود و در واقع این علت محبوبیت این نوع رزین‌ها در سراسر جهان است.

کاربرد‌های رزین پلی استر غیر اشباع

رزین‌های پلی استر غیر اشباع چه به صورت رزین خالص و چه به صورت ترکیبی با پرکننده‌ها کاربرد‌های گسترده‌ای دارند. کاربرد‌های اصلی این رزین‌های غیر اشباع در صنعت:

    • ساخت و ساز
    • محصولات تقویت نشده یا تقویت شده با الیاف شیشه
    • صنعت خودرؤسازی
    • صنعت چوب و مبلمان صنعتی است.

فروشگاه کامپوزیت آنلاین

٠٩١٢٥٤٥٢١١٤

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.